The daily Knife klaas

Het laatste nieuws van de Nederlandse masterchef

19/09/2017

Asian Cuisine

asian cuisine

waar je écht moet hebben gegeten!

Na mijn reis door Zuidoost-Azië is er een voorliefde ontstaan voor de Aziatische keuken. De moeilijkheidsgraad zit hem in de juiste combinatie van de 1001 specerijen die zij gebruiken. Toen ik door Azië aan het reizen was merkte ik dat de gerechten vaak licht en elegant waren, soms met pepers of kruiden, maar zo super lekker van smaak! Sindsdien pas ik deze ervaring toe in mijn eigen kookstijl!

Ik ben in Amsterdam, we zijn beland in IZAKAYA! Dikke vette hippe zaak met echt een strakke inrichting en een te gekke kaart! We beginnen met krokante rijst en een soort van mousse van tonijn. De krokante structuur smaakt te gek bij de zachte tonijn! Eenvoud is zo moeilijk. Daarna volgt de sushi. We zitten aan de bar en we zien de chef a la minute de sushi bereiden. Na het proeven van deze sushi ben je voorgoed verpest! Zo puur en vers van smaak, het kleine culinaire jongentje wordt hier heel blij van! Het liefst zou ik hier elke week heen gaan, dus mocht je een keer in Amsterdam zijn… #tip

Een paar weken later ben ik met mijn vriend en favoriete proppert, Richard, in Amersfoort beland.

We zijn in het nieuwe concept van de “De dames van de Pastinaeck”, we zijn namelijk in Mi – Yao. Nou en dat is geen kattenpis! Caramba wat een tent, super knus ingericht met grappige accenten. Je komt binnen en het is net of je zo Bangkok binnen loopt. We gaan zitten aan een hoge tafel. Je kan hier niet reserveren, maar je wacht maar even, want dat is het echt waard! We gaan zitten en we worden vriendelijk begroet door de dames en de Thaise chef. Ja je leest het goed een Thaise chef! We krijgen de kaart en bestellen alvast een Thais biertje, zoals altijd vraagt Richard: ‘’Wat moeten we eten Klaas?’’ Uh zullen we gewoon maar alles bestellen?! Hihi. We hebben een hoop te bespreken, heerlijke manier om de week af te sluiten. Lekker ouwehoeren met een vriend en mede – ondernemer. De gerechten komen op tafel en we beginnen te proeven. Niet normaal hoe lekker! Echt authentiek Azië! Mijn smaakpupillen gaan door het dak! Miyaoaaaaaaaaaoooooooo wát een feest! Als laatste eten we de massaman kip met een pinda achtige saus… het kleine culinaire jongentje in mij heeft tranen in zijn ogen. Kanonnen wat lekker! Dus ik eet braaf de saus op en zit te analyseren wat hier allemaal in zit als een soort van food nerd. We sluiten af met een heerlijk rijst dessert. Dames het was te gek! Hier moet je heen!!!!  Tot morgen! 😉

Categorie:
Culinair
Door:
Over de chef
Klaas van de Groep, 1987.

Houdt van:

  • FOOD
  • ROCK&ROLL
  • NIEUWE TRENDS

Volg mij!

Alle categorieën:

x sharing is caring x

Food en Rock&Roll
Vragen? Live Chat

0000