The daily Knife klaas

Het laatste nieuws van de Nederlandse masterchef

15/05/2017

Culinaire vrienden

culinaire vrienden

Het is weer tijd om op stap te gaan met mijn culinaire vrienden! Samen met Sjors, Wouter, Bart, Patrick en Jeff. Deze gasten heb ik leren kennen tijdens mijn werkzaamheden bij Restaurant Slangevegt in Breukelen. Mocht je een keer in de buurt zijn, zeker in de zomer, vaar of rij een keer langs! Als je daar in de zon zit te loungen dan wil je nooit meer naar huis! Maar dat ter zijde.

Deze gasten delen dezelfde passie als ik, namelijk: KOKEN! Je merkt toch dat je snel een klik hebt met mensen die hetzelfde over bepaalde dingen denken. we proberen dan ook twee keer per jaar ergens te gaan eten. Dit keer gaan we niet naar een restaurant, nee we gaan naar de fucking Jane in Antwerpen. Van culinaire half god Sergio Herman. Een trip om naar uit te kijken! We hebben 3 maanden van te voren gereserveerd; dat is hoe het systeem werkt. En geloof me, ze zitten elke dag vol!

Het is een restaurant in een fucking Kerk; hoe wijs?!

We komen aan bij Jane. Het is gevestigd in een soort van hof tuin, als je het gebouw van buiten ziet ben je al onder de indruk! Dan naar binnen. We worden uiteraard keurig ontvangen. We lopen verder naar het restaurant door een smal portier naar binnen en dan wordt het even stil in mijn gedachten…. ik kijk om heen en het is net of je voor het eerst in het Colosseum komt of een mooie romeinse kerk. In mijn hoofd speelt een symfonisch muziekje af, net als bij de gladiator. Het is een restaurant in een fucking Kerk; hoe wijs?! Wat me opvalt, terwijl we naar de tafel geleid worden, is de keuken. Op de plek waar vroeger het altaar zat worden nu de culinaire 10 geboden van Sergio herman strikt nageleefd. En dan die gigantische lamp die door de hele zaak hangt. De doodskop die boven de keuken hangt van led verlichting; wat een culinair en artistieke tempel is dit! En niet te vergeten de gouden sneakers van de gastheren; hoe VET!

De culinaire reis begint

We zitten aan tafel en ik voel me als een klein kind in de Jamin. De gastheer legt ons het menu uit. We zijn er voor de lunch en kiezen voor het 3 gangen lunch menu. Yeah right!! We kiezen voor 10 gangen whooeeeeeehoeee!! De amuses worden in een strak tempo geserveerd, samen met het ontvangst drankje. Je kan kiezen uit een gin tonic of uit een eigen Cuvee van Sergio Episch!

De culinaire reis begint met vier amuses gevolgd door 10 gangen. Feestelijke gerechten met de meest uiteenlopende smaken. Vis, vlees , vega we zitten als een paar culinaire nerds elke hap te analyseren. Wat proeven we nou?! Veel fris en veel zuren in de gerechten met mooie combinaties! Ik ga niet elk gerecht in detail uitleggen….. Dit moet je meemaken! Plan een datum en reserveer! En geniet in deze culinaire tempel! Thanks team the Jane voor deze ervaring!

Cheers,

Kitchen Klaas

Categorie:
Trendwatching
Door:
Klaas van de Groep, 1987.

Houdt van:

  • FOOD
  • ROCK&ROLL
  • NIEUWE TRENDS

Volg mij!

Alle categorieën:

x sharing is caring x

Food en Rock&Roll