The daily Knife klaas

Het laatste nieuws van de Nederlandse masterchef

15/05/2017

Proppert en Proppert

proppert en proppert

Het is zondagochtend. Ik word moe wakker, maar voldaan. Wat een week! Zoveel blije gasten weer die hebben genoten van Kitchen klaas! Daar wordt ik blij van en dat geeft me energie, ook al kom ik af en toe midden in de nacht thuis en sta ik 5 uur later weer naast mijn bed. The life of a chef: Food and Rock ‘n roll.

Op pad met mijn favoriete reclamemaker

Vandaag ga ik op pad met Richard Todd (meestal is het geen klote aan ;)): mijn favoriete reclamemaker! Hij is ook mede verantwoordelijk voor de Kitchen Klaas bus! Ik ken Richard al een jaar of 10, maar de laatste jaren is onze vriendschap gegroeid (net als wij zelf trouwens) Hahaha.

Ik ben uitgenodigd door Mike. Hij is bakker van de Market Food Group en lid van het Nederlands boulanger team. Vandaar die grote  B op zijn jasje (ik dacht dat het de B van Bakker Bert was :)).

Mike vroeg of ik zondag een biertje kwam drinken in The Heineken Bakery. Het is een Pop Up store ter promotie van Heineken 0.0. Te gek biertje trouwens!! Niet normaal wat die gasten daar neergezet hebben. Een prachtige bakkerij en winkel voor een paar dagen! Ze bakken brood van het gist wat ook in het bier zit, geniaal bedacht! Na het biertje en het brood ga ik met Richard verder.

De witte serre

We komen aanrijden in de Amsterdamse pijp en rijden langs een witte serre van een restaurant. Iets daaraan trekt mijn aandacht en ik zeg tegen Richard: ‘’Hier gaan we eten vanavond!!’’ We parkeren de auto. Dit is echt goud om zo je zondag in te delen; een voorrecht!! We lopen door de pijp en de eerste stop is de sea food bar! Dit concept is begonnen als viswinkel en uitgebouwd tot sea food bar met meerdere locaties in Amsterdam. We gaan zitten aan een tafel. Het interieur met witte tegels, de zwartwit schilderijen en het lichte hout is prachtig. We worden geholpen door een jongedame en  willen wat kleine dingen van de kaart proeven. Zoals we meestal vragen: ‘wat kunnen we het beste nemen?’ De jongedame antwoord: ‘’ja alles is wel lekker!’’ Jammer, we worden altijd blij van enthousiaste kelners die met passie en overtuiging over eten en wijn kunnen praten. We besluiten om een Bisque en wat vongole te delen. Het smaakt prima! Licht teleurgesteld gaan we verder om nog meer dingen te proeven en inspiratie op te doen.  We komen langs ‘Brut de Mer’, geniale naam!!

Doe iets wat je leuk vindt!! Alleen dan kun je jezelf onderscheiden!

We lopen naar binnen waar de zilte geur je tegemoet komt, ik denk: ‘oesters!!!’ We gaan zitten aan de bar en beginnen met een glas bubbels. De jongeman achter de bar vraagt wat we willen eten. Laten we maar beginnen met oesters en dan geen gillardeau en platte creuser, want die kennen we wel. We krijgen 6 verschillende oester met elk een andere schelp en smaak! De jongeman die ons helpt weet echt veel over oesters en neemt ons mee in het verhaal, wat een feest! Richard: ‘’gaan we nog wat bestellen?’’ Ik zeg : ‘’ja HeHe!!!’’ Mijn oog valt op de Noordzee krab met appel en witlof.  De ober vraagt wat we willen drinken, maar we laten ons verassen. Hij serveert een Chardonnay met veel hout en vet. Ik was meer van mening dat je er beter een Riesling bij kunt drinken, maar goed ik ben maar gewoon een kokkie. Richard is nieuwsgierig naar de Riesling en we proeven deze erbij. En inderdaad; een mooie match!! We vragen aan de ober of hij hier full time werkt en krijgen te horen dat hij ook nog wat in beleggingen doet en concepten ontwikkeld. Hoe sterk het oester verhaal was zo slap is het andere verhaal. Dus daarom Doe iets wat je leuk vindt!!!!!  Alleen dan kun je jezelf onderscheiden!

Food and Rock ‘N Roll

Cheers Klaas

Categorie:
Culinair
Door:
Klaas van de Groep, 1987.

Houdt van:

  • FOOD
  • ROCK&ROLL
  • NIEUWE TRENDS

Volg mij!

Alle categorieën:

x sharing is caring x

Food en Rock&Roll